5 ok, amiért megéri elsajátítani az arab nyelvet

A nyelvtanulás a közhiedelemmel ellentétben nem áll meg az angol, a német, a francia és egyéb idegen nyelveknél. Lássunk egy picit az Európai Unión túl, és vegyük számításba a Közel-Kelet sokrétű nyelvét, az arabot. A következő bekezdésekben bemutatjuk, hogy miért is érdemes beülni az iskolapadba, és elsajátítani ezt a színes, gazdag nyelvet.

Mit tudunk az arab nyelvről?

Az arab egy dél-közép-sémi nyelv, a negyedik legtöbbet beszélt nyelv a világon. Az Ethnologue szerint 58 országban körülbelül 315 millió ember beszéli az arabot anyanyelvként.

Az Arab-félsziget nagy részén, a Közel-Kelet és Észak-Afrika egyes részein használják a legtöbben. Ezekben a régiókban az arab mellett a perzsa, a török, a kurd és a héber nyelvet is beszélik. Ezek mind-mind különböző nyelvcsaládokhoz tartoznak.

A török ​​a török ​​család része. Az indoeurópai nyelvcsaládot a kurd és a perzsa képviseli. A héber és az arab az afroázsiai nyelvcsaládba tartozik. Ezeken a főbb nyelveken kívül a Közel-Keleten körülbelül 20 kisebbségi nyelvet beszélnek az emberek, és további 30 dialektust tartunk számon.

Milyen arab nyelvet tanulhatunk az Up2You-ban?

Kétféle arab nyelvet különböztetünk meg: az irodalmi arabot és a klasszikus arabot. Az irodalmi változatot, amelyet standard arabnak vagy modern szabvány arabnak (MSA) is neveznek, ma az arab világban a hivatalos beszédben és írásban használják. A klasszikus arabot a 7–9. századi iszlám irodalomban használták. Ez a Korán nyelve.

Az irodalmi arab alapja a klasszikus arab, amelyet az írás- és beszédstílusok egyszerűsítésével modernizáltak. Így lett a standard arab a Korán modern változata.

Miért sajátítsd el az arab nyelvet?

1. Ha szeretnél kitűnni a tömegből, vagy érdekel a közel-keleti kultúra, akkor ez a te nyelved, mivel nagyon kevés „nyugati” ember beszéli ezt az ősi nyelvet. Ráadásul a különleges nyelvhez tartozó művészeti, gasztronómiai és történelmi kultúra gazdagsága is nagyon jó érv.

2. Illetve, lehetővé teszi azoknak a klasszikusoknak az olvasását, mint az Aladdin, Ali Baba és Szindbád, a tengerész vagy Az Ezeregyéjszaka meséi (Alf laylah wa laylah). Ha pedig szeretnél elmerülni az arab prózában, például Ḥāfeẓ és Ahmad Shawqi verseit eredeti változatban is könnyen megérted majd.

Tapasztald meg az igazi arab vendégszeretetet!

3. Az arabok nagyon büszkék a nyelvükre. Ha egy arab meghallja, hogy egy külföldi néhány szót arabul beszél, akkor elsőre szeretné neki megtanítani (kis túlzással) az összes szót és frázist. Meginvitálja a házába, és igyekszik mindent megtenni azért, hogy a vendégei a legjobban érezzék magukat.

Egy igazi arab házigazda igyekszik mindent megmutatni a gazdag kultúrájából, amelyet olyan szemszögből láthatsz, amit nyugati ember csak ritkán tapasztal meg európai környezetben. Így sokkal könnyebben fogod megérteni azokat az értékeket is, amelyek sokat jelentenek számukra, mint például a vendégszeretet, a méltóság és a becsület.

Jól fizető munkát keresel? Akkor ez a nyelv a legjobb választás!

4. A nyugati országokban az arabul folyékonyan beszélők iránt meglehetősen nagy a kereslet. Valójában csak néhány nyugati ember próbál meg arabul tanulni. Számos vállalkozásnak van szüksége az arab nyelvet ismerőkre, beleértve a fordítást és a tolmácsolást is. Az arabul beszélőknek az alábbi szférákban van lehetőségük elhelyezkedni: hírszerzés és külszolgálat, bank- és pénzügy, oktatás és az újságírás.

Tanulj arabul, ha nyitott vagy egy új kultúra megismerésére!

5. Az arab nemzetek jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy ma ott tartunk Európában, ahol, például a filozófia, az orvostudomány és egyéb tudományok fejlődésében. Hatalmas könyvtáraik vannak, amelyek megőrizték a bizánci, római és görög kultúrák feljegyzéseit.

Ugyanezekben a könyvtárakban felfedezheted az egyedülálló építészeti, asztrológiai, navigációs és matematikai alapokat, amik az egész világ gondolkodását meghatározták egy időben.

Az Up2You-ban egy olyan oktatási rendszerben sajátíthatod el ezt a csodálatos és sokszínű nyelvet, amelyben a teljes program a te igényeidhez és életritmusodhoz igazodik. Saját magadnak állíthatod össze az órarendet, sőt, a helyszínt is megválaszthatod: online tanulsz vagy tanteremben.