Blog

10 vicces koreai kifejezés a hétköznapokban

2024. május 15.

Bemutatunk néhány vicces koreai kifejezést, amelyeket gyakran használnak a hétköznapi beszélgetések során.

Olvass tovább...

Mennyi igeidő van az angol nyelvben, és mennyit kellene megtanulnom?

2023. november 2.

Ezzel a kérdéssel nem vagy egyedül. Akik második nyelvként vették fel az angol nyelvet, biztosan feltették már maguknak is ezt a kérdést. Tagadhatatlan, hogy az angolban rengeteg nyelvtant kell megtanulni. Vannak viták arról, hogy valójában hány igeidő van, és néha úgy tűnik, hogy ezek elsajátítása egy élethosszig tartó folyamat, de ne csüggedj, van remény!

Olvass tovább...

5 ok, hogy miért kellene orosz nyelvet tanulnod

2023. szeptember 14.

Добро пожаловать! Amikor az emberek megkérdezik majd tőled, hogy miért az oroszt választottad az összes nyelv közül, általában ezeket a kérdéseket fogják feltenni...

Olvass tovább...

5 ok, amiért megéri elsajátítani az arab nyelvet

2023. május 30.

A nyelvtanulás a közhiedelemmel ellentétben nem áll meg az angol, a német, a francia és egyéb idegen nyelveknél. Lássunk egy picit az Európai Unión túl, és vegyük számításba a Közel-Kelet sokrétű nyelvét, az arabot. A következő bekezdésekben bemutatjuk, hogy miért is érdemes beülni az iskolapadba, és elsajátítani ezt a színes, gazdag nyelvet.

Olvass tovább...

Mik a leggyakoribb kérdések az angol nyelvtanulással kapcsolatban? (2. rész)

2023. január 2.

Az előző részből megtudhattad, mit tegyél ha elakadtál az előbeszéd során, vagy többek között azt is, hogyan fejleszd a hallott szövegértést. Rengeteg kérdés felmerülhet még az angol nyelvtanulással kapcsolatban, ezért igyekeztünk a legfontosabbakat összeszedni.

Olvass tovább...

Mik a leggyakoribb kérdések az angol nyelvtanulással kapcsolatban? (1. rész)

2022. december 3.

Jelenlegi legjobb tudomásunk szerint az angol nyelvnek 446 millió anyanyelvi beszélője van napjainkban, és a világ első számú másodikként használt nyelve. Kb. 650 millióan beszélik jól első vagy második nyelvként és 2-3 milliárd közé teszik azok számát, akik néhány szót értenek a nyelvből. Milyen kérdések merülhetnek fel mégis ezzel a csodálatos nyelvvel kapcsolatban?

Olvass tovább...

Melyik korosztály tanul a leggyorsabban nyelveket?

2022. október 12.

Általánosságban elmondható, hogy a különböző életszakaszok különböző előnyöket biztosítanak számunkra a nyelvtanulásban. Gyerekkorban kell nyelveket tanulni! – a sokszor ismételt mondat, ami megosztja az embereket. Mi a helyzet akkor, ha a gyerekünk csak szimplán gyerek szeretne maradni? Mi történik, ha felnőttként ül majd be egy idegennyelvi órára?

Olvass tovább...

Csökkenő esélyek a munkaerőpiacon: ezért volt hiba eltörölni a kötelező nyelvvizsgát

2022. augusztus 31.

Évtizedek óta folyamatosan erősödnek azok a hangok, amelyek a nyelvtudás fontosságát hirdetik. Ez persze teljes mértékben érthető, hisz a nyelvismeret rengeteg szempontból hatalmas előnyt jelent, hazánkban mégsincs túl sok ok az örömre ennek kapcsán.

Olvass tovább...

8 ok, amiért az online tanulás az oktatás jövője

2022. augusztus 29.

A hagyományos nyelvoktatás, nyelvtanulás fogalma gyökeresen megváltozott az elmúlt néhány évben. Amíg a fizikai tantermekben a székek szépen lassan kihűltek, addig az otthoni kanapékat egyre többször használtuk. A fizikai jelenlét az osztályteremben már nem az egyetlen tanulási lehetőség – legalábbis az internet és az új technológiák térnyerésével biztosan nem. Manapság bármikor és bárhol hozzáférhetsz a minőségi oktatáshoz, legfőképpen, ha van a közeledben internet. :)

Olvass tovább...

14 orosz szó, amikre bármikor szükséged lehet

2022. augusztus 28.

A magyar nyelvben is találhatóak olyan kifejezések, amelyeket szinte képtelenség lefordítani. Ez más nyelvekben is előfordul elég gyakran. Most olyan orosz kifejezéseket mutatunk be nektek, amiket az élőbeszédben bizonyos szituációkra használnak az oroszok, és azt érezzük, hogy szinte lehetetlen lefordítani őket, vagy egyszerűen az anyanyelvünkben nincs megfelelő kifejezésre rá. Nézzük is meg, hogy mely szavakról van szó!

Olvass tovább...

A legtutibb nyelvtanuló appok: hogyan és mire használd őket!

2022. augusztus 18.

Tyúklépésben közeledünk a multiverzum felé, amíg elérünk a virtuális nyelvi tanterembe, addig iskolába járunk és alkalmazásokat használunk. sAzt is mondhatjuk, hogy jelenleg a nyelvtanulás fénykorát éljük, amikor az eddig bennünk szunnyadó kisiskolás újra életre kelhet. Ezért muszáj mindig nyitva tartani a szemünket az új alkalmazásokkal, platformokkal és nyelvtanulási módszerekkel kapcsolatban.

Olvass tovább...

Mit rontanak el az otthoni nyelvtanulók?

2022. július 5.

Gondoltál már arra, hogy a nyelvtanulás milyen sokban hasonlít a házépítéshez? Egy ház felépítése igazi csapatmunka. Több, apró összetevő kell hozzá, hogy végül elérjük a vágyott állapotot. Ahhoz, hogy az otthonos, biztonságos környezetet megteremtsük, olyan alapokra kell építkeznünk, amelyek rendíthetetlenek.

Olvass tovább...

3+2 tipp, hogy felkészülj a sikeres szóbeli nyelvvizsgára

2022. június 27.

„Akkor megkérjük, hogy húzzon egy tételt!” – mondja a vizsgáztató, amikor a gyomrod görcsbe rándul, az ájulás szélén vagy, és az elmúlt hónapok befektetett kemény munkájának legbelül könnyes szemmel integetsz. Ugye, már te is eljátszottál a gondolattal, hogy olyan biztos kézzel húzol tételt, ahogy LeBron James dobja a büntetőket? Lazán, minden tudását beleadja, a célra koncentrál. – Siker és győzelem! Csak akkor olvass tovább, ha Te is erre készülsz!

Olvass tovább...

12 német dal, amikkel felgyorsíthatod a német nyelvtanulást

2022. június 9.

Gondoltál már arra, hogy az alpoki magasságnak tűnő nyelvtani csúcsokat könnyebb zenével a füledben megmászni? És ha azt mondjuk, hogy közben még jól is szórakozol?

Olvass tovább...

Mire számíthatsz, ha ÖSD nyelvvizsgát szeretnél tenni?

2021. július 17.

Az ÖSD egy akkreditált és nemzetközileg elismert nyelvvizsga, amelyet az Osztrák Intézet vizsgahelyein tehetsz le. Legnagyobb előnye, hogy valóban használt, gyakorlatias nyelvtudást mér, és a vizsga során életszerű helyzetekben kell bizonyítanod a tudásod, ennek pedig a mindennapokban is hasznát fogod venni. Ha plusz pontokat szeretnél a felvételidhez, vagy a diplomádhoz szükséges a nyelvvizsga, akkor kifejezetten ajánljuk neked az ÖSD-t.

Olvass tovább...